Ordu'nun genel sorunlarının görüşüldüğü ziyaretle, fındık sektörünün sorunları, dikim alanlarının sınırlandırılması ile ilgili problemler ve lisanslı depoculuk hususu ile Ordu Havaalanı çalışmaları konusunda karşılıklı görüş ve fikir alışverişinde bulunuldu.
Milletvekili Yalçın, her zaman Ordunun ve camiamızın sorunlarının destekçisi olarak yardımcı olacağını, sorunların çözümleri için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
Fındık politikalarının yetersiz olduğunun altını çizen Yalçın; "Ordu'nun bölge ve köylerine göre üretim potansiyellerini veya iş potansiyellerini destekleyerek yeni projelerle kırsal alan üretim yapısının planlanarak gelir ve üretiminin arttırılması gerekiyor"dedi.
OTSO Başkanı Servet Şahin'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: "Lisanslı Depoculuk hususunda Ordu’da gerekli çalışmaların yapılmasını bunun için kurumların birlikte çaba göstermesi gerektiğini her zaman vurguluyoruz. Bu konuda yapılacak her çalışmayada destek vereceğiz" dedi.
Meclis Üyesi Mehmet Albayrak'da mevcut depoların fındık stoklamak için uygun olmadığını, Lisanslı Depoculuğun desteklenmesi gerektiğini belirterek fındık sorununun çözümü hakkında görüş ve önerilerini Milletvekili Yalçın'a sundu.
 |