MESLEK KURULUŞLARINDAN ORDU-GİRESUN HAVALİMANINDAN İZMİR, ANTALYA, ADANA, KIBRIS GÜZERGÂHLARINA UÇAK SEFER TALEBİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Ordu Ticaret Borsası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odaları, Ordu Barosu, Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Fatsa Ticaret Borsası THY (Türk Havayolu), Sun Expres ve Pegasus Havayolu Şirketlerinden Ordu-Giresun Havalimanından İzmir, Antalya, Adana, Kıbrıs güzergâhlarına karşılıklı tarifeli direkt Uçak Sefer Talebinde bulundu.

Talep Yazısı;

Ordu-Giresun Havalimanı 22.05.2015 tarihinde hizmete açılmıştır. Havalimanında ICAO standartlarına uygun 3000mx45m ebatlarında 1 adet pist ve 5 adet uçak park yeri bulunmaktadır. Havalimanı terminal kapasitesi yıllık 2.000.000 milyon yolcu kapasitelidir. Ancak havalimanından sadece İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı iç hat tarifeli uçak seferleri yapıldığından bu durum havalimanının atıl kalmasına, tam kapasite ile çalışamamasına neden olmaktadır. (Havalimanı 2019 yılında 1.060.265 yolcuya hizmet vermiştir.)

Ordu-Giresun Havalimanı iki şehre hitap etmekle birlikte, Ordu ve Giresun ili toplam nüfusunun 2 katından daha fazla vatandaşımız bu iki şehrimiz dışında yaşamaktadır. Ayrıca son yıllarda Karadeniz bölgesine artan turizm talebi nedeniyle havalimanı yolcu sayısında artışlar yaşanmaktadır.

Ordu ve Giresun illerindeki iş adamlarımız, serbest meslek erbaplarımız ve vatandaşlarımız özellikle İzmir, Antalya, Adana, Kıbrıs güzergâhlarına karşılıklı tarifeli iç hat seferler talep etmektedir. Hem bu taleplerin karşılanabilmesi hem de ülkemizdeki turizmin gelişmesinin sağlanması açısından Ordu-Giresun Havalimanından haftanın 3 günü İzmir, Antalya, Adana, Kıbrıs güzergâhlarına karşılıklı tarifeli sefer planlanması, bu seferlerin tarife dönemi öncesinde duyurusunun yapılarak satışa açılması, tek bir sezon rakamına bakılmaksızın seferlerde ısrarcı olunması talebimiz bulunmaktadır. Ayrıca, hava muhalefeti, özellikle sis nedeniyle iptal edilen seferler havaalanını kullanan insanları mağdur ettiği gibi, ekonomik açıdan da büyük külfete neden olmaktadır. Bu sorunların da giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması yönündeki talebimiz, bilgi ve dikkatinize sunulur.

Saygılarımızla,

Servet ŞAHİN                     Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı

Ziver KAHRAMAN           Ordu TB Yönetim Kurulu Başkanı

Erdoğan AKYÜREK          OESOB Yönetim Kurulu Başkanı