ESNAFLARIMIZA KİRA DESTEĞİ VEREREK TİCARİ YAŞAMI DEVAM ETTİRMELİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Erdoğan AKYÜREK ile Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ içinden geçilen zor sürecin kaçınılmaz olumsuzluklara sebebiyet verdiğine dikkat çekerek, kamudan ve mülk sahiplerinden kiralarda indirim ve ertelemeye gitmeleri için çağrıda bulundular.

“Tüm dünya zor bir sürecin içinden geçiyor. Bu süreci birlikte en az zararla atlatabilmek için en güçlü silahlarımızdan biri de toplumun her kesiminin birbirine destek olması. Herkes üzerine düşeni hassasiyetle yerine getirdiği takdirde sosyal ve ekonomik olumsuzlukları minimum seviyeye çekebiliriz. Yaşanan salgın ve alınan tedbirler nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen ticari faaliyetler ticaret erbabını zor durumda bırakmakta.

Dolayısıyla işletmelerin mülk sahiplerinden toplumsal dayanışma çerçevesinde mülk sahibi – kiracı ilişkisinin de zedelenmemesi için esnafımıza destek olmaları için çağrıda bulunuyoruz.

Başta virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işyerlerinin mülk sahipleri olmak üzere, esnaftan kira bedellerinde indirim/öteleme ve bir süre kira almama gibi uygulamalar ile devletimizden, hükümetimizden, belediyemizden ve kiracısı olan esnafımızdan ricamız virüs tehdidi geçene kadar kira alınmaması hatta sosyal devlet anlayışı içerisinde imkanlar dahilinde esnafımıza destek olmalarını bekliyor. Bu süreçte kimseyi mağdur etmeden, iş yeri kapanan esnaflarımızdan 3 ay (Nisan-Mayıs-Haziran) kira bedeli alınmamalı kapanmayan iş yerleri içinde bu yıl içerisinde kira artışı yapılmamalıdır.

ORDU TİCARET VE SANAYİ ODASI

ORDU ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ