BAŞKAN ŞAHİN’DEN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Başkan Şahin; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından  %50 randımanlı Giresun kalite fındığın 17 TL,  Levant kalite fındığın 16,50 TL’den TMO tarafından alınacağı açıklanmıştır. Biz Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 20 gün önce bölgemize gelen siyasilere, fındık fiyatı başta olmak üzere ilimizin ve bölgemizin sorunları ve çözüm önerilerinde bulunduk. Fındık fiyatının günümüz koşullarında minimum 3 dolar olması gerektiğini belirttik. Geçen yıl sezon başında 12 TL olan fındık,  sezon sonunda 18 TL civarında satıldı. 5 milyar kazanç dış alıcının cebine gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız buna dur diyerek üreticinin yanında oldu. Her yıl bazı kesimlerin kontrolünde bir fiyat açıklaması olurdu.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu fark etmesi bizleri çok memnun etti.  Bu fiyat hem üreticiyi, hem sanayiciyi hem de bütün kesimleri tatmin eden bir fiyat oldu.

Ben bölgemiz ve Ordumuz adına, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi  (Ombudsman) Şeref Malkoç’a ve ekibine teşekkür ediyor, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Eylül 2020