OTSO FINDIĞIN KANADA VİTRİNLERİNDE YERİNİ ALMASINI AMAÇLIYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) URGE Projesi kapsamında gittikleri Kanada da ikili görüşmeler yaparak fındığın Kanada vitrinlerinde yerini almasını amaçlıyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması isimli URGE Projesi kapsamında gittikleri Kanada’da, dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan SİAL fuarını ziyaret ederek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Heyet daha sonra Montreal’e hareket ederek, Montreal Başkonsolosluğunun düzenlemiş olduğu Türk İş Konseyi toplantısına katildi. Burada Montreal de yerleşik ticaret yapan firmalar ile ikili is görüşmeleri gerçekleştirildi.
Daha sonra gerçekleşen toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Burada bulunmaktan çok memnunuz URGE proje kapsamında buradayız. Amacımız fındığın yaygın olmadığı bu coğrafyada fındığı daha iyi tanıtmaktır. Bunun için buradayız ve çok başarılı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu görüşmeler neticesinde artık Toronto’da, Montreal’de, Kanada’da ve tüm dünyada Türkiye fındığı tüketilmesi sağlanacaktır. Bu görüşmelerimizin fındık sektörüne olumlu bir şekilde geri dönüş olacağına inanıyorum. Proje kapsamında bizler Ordu’yu ve Ordu fındığı tanıtma şansı bulduk, siz değerli iş adamlarımızın da Ordu’ya gelerek ikili ilişkilerin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ekim 2020