OTSO ÜYELERİ TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) üyelerine Ticaret Bakanlığı Tüketici Ödülleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi Kapsamında geçekleşen toplantıya, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Ordu TSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, Ordu Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır  ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri katıldı.

Toplantıda Konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Servet Şahin; “Burada hepimiz birer tüketiciyiz. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü tarafından gelen Genel Müdür Yardımcımız ve beraberindeki heyet odamız üyelerine tüketici ödülleri hakkında bilgi aktarmak için geldi. İnşallah bu sene bu ödüllerden bir tanesini odamız üyesi veya Ordulu bir işletmemiz alır.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç; “Bakanlık olarak 1997 yılından bu yana 6 dalda tüketici ödül töreni yapıyor. Özellik Tüketici Özel Ödülü ile Tüketici Memnuniyeti İlke Edinen Firma ödülü var. bu başlıklarla Ordu’dan da bir firmamız sayın bakanımızın elinden ödül almasını temenni ederiz. Bu ödüller için 15 Şubat’a kadar başvurular alınıyor, bakanlık merkezi bu başvuruları değerlendiriyor. 15 Mart Dünya Tüketiciler Haftasında da sayın bakanımızın elinden ödüllerini alıyorlar. Bu sene aynı zamanda Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde yürüyen Sıfır Atık Projesi var, bu sene bakanımız tarafından verilecek tüketici özel ödülü sıfır atık ve israfın önlemesi üzerine olacaktır. Bu alanda faaliyet gösteren, yani üretim sürecinden tüketiciye ulaşılan süreçte bu yönde attığınız adım varsa, israfın önlemesiyle ilgili bir adım attıysanız, bu noktada yaptığınız başvuru neticesinde değerlendirilecek ve sayın bakanımızın takdir etmesi sonucu ödüle layık görülecektir. Dediğimiz gibi bu seneki temamız sıfır atık ve israfın önlenmesi, bu alanda herhangi bir faaliyeti olan arkadaşlarımız varsa 15 Şubat’a kadar başvuru yaparsa,  bizlerde onları değerlendirmeye alacağız. İnşallah nasip olur da bu sene Ordu’dan bir arkadaşımız bu ödülü alır.” Dedi.

Daha sonra, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü personeli tarafından oda üyelere detaylı bilgi aktarılarak, karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Nisan 2019

Cannot get ORDU location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.