BAŞKAN ŞAHİN’DEN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, dolar kuruna bağlı olarak yükselen fiyatların uygun ölçüde indirilmesi çağrısında bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin, tüm vatandaşların devleti olduğuna değinen Başkan Şahin, toplumsal kalkınmaların bireysel fedakarlıklar ile aşılacağını belirtti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftalarda kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert bir düşüş yaşandığını hatırlatarak, dolara bağlı olarak yükselen fiyatların yeniden güncellenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Şahin, başta OTSO üyelerine ve vatandaşlara, alışlarda ve satışlarda daha duyarlı olmaları gerektiği yönünde çağrılarda bulunarak, dolar kuru nedeniyle artan fiyatların, doların düşmesiyle birlikte yeniden güncellemesi gerektiğini söyledi.

Döviz fiyatlarında ortaya çıkan hızlı düzeltmeye bağlı olarak, fiyatların da çok hızlı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Şahin, "Geçtiğimiz haftalarda döviz kurları yukarı doğru, öngörülerin de üzerinde hızlı bir şekilde çıktığı zaman, hem döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükselmesine, hem de oluşabilecek ve öngörülmeyen yükselmelerle ilgili risk puanları eklendi ve fiyatların bazı kalemlerde döviz artış oranlarının da üzerinde arttığını gözlemledik. Dövizdeki ani yükseliş bir gecede geriledi. Dolayısıyla buna bağlı olarak, tüm iş dünyasının fiyatlarını hızlı bir şekilde güncelleyeceğini tahmin ediyoruz. Fiyatlar çıktığı hızda geri düşmeli” dedi.

Başkan Şahin, geçtiğimiz yıl devletin doğalgaza yüzde 75 ve elektriğe yüzde 50 oranında ciddi anlamda yardımlarda bulunduğu ve bu yardımlar sayesinde Türkiye’de doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yükselen fiyatlara rağmen hissedilmediğini, bu yıl da desteklerin süreceğini ifade ederek, “Devletimiz vatandaşlarımız mağdur olmasın diye çabalıyor. Evet, zor günlerde geçiyoruz, gerek pandemi gerekse dünyadaki ekonomik dalgalanma bizleri de etkiliyor ancak Türkiye Cumhuriyet Devleti, geçmişte olduğu gibi şimdi de vatandaşlarına sahip çıkıyor. Devletimizin bu şekilde vatandaşlarına sahip çıktığı bir ortamda firmalarımızın da, bu zor günleri hep birlikte atlatmamız için fiyatlarda güncelleme yapması gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKAN SERVET ŞAHİN’DEN YENİ YIL MESAJI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, 2022 yılı için herkese sağlık, huzur ve mutluluklar diledi.

ŞAHİN’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ŞAHİN “GÜNEYDOĞU İSTİŞARE TOPLANTILARINI DEĞERLENDİRDİ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Güneydoğu İstişare ve İş Gezisi programı kapsamında İskenderun, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illeri Ticaret ve Sanayi Odaları ile gerçekleştirdikleri istişare toplantılarını değerlendirdi.

BAŞKAN SERVET ŞAHİN’DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

OTSO İLE DTSO İKİ İL ARASINDA YATIRIMLARI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Diyarbakır’da bir araya gelerek Kardeş Oda Protokolü imzaladı ve iki il arasında yatırımların artırılması konusunda istişare yaptı.

İKİ ODA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ARTACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) İskenderun, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerine düzenlediği Güneydoğu İstişare ve İş Gezisi kapsamında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mardin’de bir araya gelerek iki oda arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı.

KARADENİZ – AKDENİZ YOLU İKİ İL ARASINDA TİCARETİ ARTIRACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Şanlıurfa’da bir araya gelerek, Karadeniz Akdeniz yolu ile birlikte iki il arasında ticareti artırmayı hedeflerken ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmek için “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı.

OTSO İLE GTO’DAN KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Gaziantep’te bir araya gelerek, iki il arasında ticaretin artırılarak ekonomiye kazandırılması ele alınırken, her iki oda arasında ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmek için “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı.

OTSO İLE İTSO İKİ İL ARASINDA TİCARETİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) İskenderun’da bir araya gelerek, Karadeniz Akdeniz yolu projesinin tamamlanmasıyla iki il arasında ticaretin artacağını vurguladı.

Ocak 2022

Yahoo

Will be right back...

Thank you for your patience.

Our engineers are working quickly to resolve the issue.