HELAL BELGELENDİRME DESTEKLERİ

Bilindiği üzere Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) bağlı kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) standardizasyon yaklaşımı çerçevesinde helal ürün ve hizmet belgelendirmesinin akreditasyonu faaliyetini yürütmektedir. Kurumumca, yurt içinden ve dışından kendisine gelen helal akreditasyon başvuruları başta pek çok İİT üyesi ülke olmak üzere uluslar arası alanda kabul gören SMIIC helal standardizasyon yaklaşımı uyarınca işleme alınmaktadır. Bu başvurular hem SMIIC standartları hem de ilgili ulusal mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Bu itibarla, kamu kurumu olan HAK tarafından akredite edilen uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca düzenlenen belgeler; akredite edilmiş kurum ve/veya kuruluşlardan aldıkları yurt dışı pazara giriş belgeleri arasında yer almakta ve bu belgelendirme faaliyetleri için yapılan harcamaların belirli bir bölümü 2014/8 sayılı “Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar” kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan karşılanmaktadır.

Aralık 2021

Yahoo

Will be right back...

Thank you for your patience.

Our engineers are working quickly to resolve the issue.