ASYA KALKINMA BANKASI İŞ FIRSATLARI WEBİNARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda;

Asya Kalkınma Bankası (ADB) temsilcileri tarafından yenilebilir enerji ve uygun fiyatlı konut proje imkânları ile Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgi vermek amacıyla 20 Ekim 2021 Çarşamba günü 10:00-11:45 saatleri arasında çevrimiçi olarak 2. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Seminerinin düzenleneceği bildirilmişti.

Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacak olan Seminerde, ADB temsilcileri tarafından katılımcılara yenilebilir enerji ve uygun fiyatlı konut proje imkânları ile Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgi verilecektir. Seminere katılacak firmalarımızın, ayrıca, ADB uzmanlarına soru sormaları imkânı da sağlanacaktır. Taslak programı ekte sunulan söz konusu Seminere katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) https://adb.tobb.org.tr adresinden en geç 18 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank/ADB) dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yer almaktadır. 1966 yılında kurulmuş olan ADB'ye şu anda, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 68 ülke üye olmuş olup, bu ülkelerin 49'u Asya-Pasifik bölgesinde bulunmaktadır. Merkezi Filipinler'in başkenti Manila'da olan bankanın aynı zamanda 31 ülkede ofisi bulunmaktadır. Bilindiği üzere Türkiye, Türk özel sektörüne yeni pazar olanaklarının sağlanması ve Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olunması amacıyla, Asya Kalkınma Bankası'na 1991 yılında "donör ülke" statüsü ile üye olmuştur.

Asya'nın kalkınmakta olan ülkelerinde ADB tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından bu yana özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmaları Bankanın projelerine malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık sağlayabilmekte ve bu kapsamda ADB'nin ihalelerine teklif verebilmektedir

Aralık 2021

Yahoo

Will be right back...

Thank you for your patience.

Our engineers are working quickly to resolve the issue.