ULUSLARARASI YÜK TAŞIMACILIĞINDA YENİ KARAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Uluslararası Yük Taşımacılığı konulu dağıtımlı yazıyla; ilgide kayıtlı Genelge kapsamında; "uluslararası ticaret amacıyla İran ve Irak Sınır Kapılarından giriş-çıkışlar hariç olmak üzere (anılan kapılardan geri alınmamak kaydıyla sadece yabancı uyruklu tır şoförleri çıkış yapabilecektir)" ve "A. TÜRKİYE'DEN TRANSİT GEÇECEK ARAÇLAR VE ŞOFÖRLER", "C. TÜRKİYE'DEN ÇIKIŞ YAPACAK ŞOFÖRLER" ile "D. RORO SEFERLERİNDE UYGULANACAK KURALLAR "ı düzenleyen hükümlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan; ülkemiz ihracat/ithalat sevkiyatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi, tedarik zincirinin zarar görmemesi ve taşımacılık sektörümüzün etkin bir şekilde çalışabilmesini teminen ilgi (b) yazı kapsamında ilgi (a) Genelgenin ‘TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPACAK ŞOFÖRLER' başlıklı B bölümü aşağıda belirtilen hükümler çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir.

Bu kapsamda aşağıdaki yeni hükümler geçerlidir;

Eylül 2020

Çok güneşli