ÇİN/YENİ VİZE UYGULAMASI HK.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Birliğimize iletilen yazıda;

Çin Halk Cumhuriyeti'nin(ÇHC) Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruya göre, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'den Çin'e yönelik yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sisteme geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmektedir.

Yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık aşamaları sürdürülen ekteki listede yer alan kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize işlemlerinin hızlandırılabilmesini teminen istisnai uygulamalar getirildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, ÇHC’ye yönelik iş amaçlı seyahatleri kapsayan ve iş adamlarımızı ilgilendiren M tipi vize temin sürecinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu çerçevede özetle, ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından tanındığı belirtilen meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ile firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek; bunun yerine sadece ÇHCde bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ekim 2018