2021 YILI YÖREX FUARI EKİM AYINDA DÜZENLENECEK

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen YÖREX - Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

GALERİ VE EMLAK EĞİTİMLERİ HAKKINDA

Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik" kapsamında gayrimenkul danışmanlarına 100 saatlik eğitim şartı getirilmiştir. Söz konusu şartın sağlanabilmesi için Odalarımızdan alınan talepler doğrultusunda, taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden üyelerimiz için Birliğimiz koordinasyonunda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Sahibinden.com işbirliğinde ücretsiz eğitimler tasarlanmıştır.

ORDU İLİNDE 2021 YILI FINDIK HASADINDA ÇALIŞACAK İŞÇİLERE ÖDENECEK ASGARİ ÜCRETLER BELİRLENDİ

28/06/2021 tarih ve 2021/09 sayılı yazı ile Ordu İli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığının talebi üzerine, Tarımda İş Aracılığı Yönetmeliğinin; 11. Maddesi 1. Fıkra e) bendi “İşçilerin günlük brüt kazançlarının 4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesinde belirtilen asgari ücretin altında olmayacağını,” hükmünü tesis ve çalışanlara verilebilecek ASGARİ ÜCRETLERİ BELİRLEMEK amacıyla, 05/07/2021 tarihinde saat 14’de Valilik büyük toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erkan KARAHAN Başkanlığında toplanılarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

5. ANTALYA DEVLET DESTEKLERİ ZİRVESİ

Pandemi sürecinde üyelerimizi ve ülke çapındaki tacir ve sanayicilerimizi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen destekler hakkında bilgilendirmek ve doğru bilgiye, doğru kaynaklardan ulaşılmasını sağlamak daha da önemli hale gelmiştir.

TOBB VE SAHİBİNDEN.COM İŞBİRLİĞİ İLE TAŞINMAZ VE MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

TOBB ve Sahibinden.com işbirliği ile Taşınmaz ve Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Eğitimleri Başlıyor

HAZİRAN AYI NORMALLEŞME TEDBİRLERİ GENELGESİ

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; salgının genel seyrinin ve Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerilerinin değerlendirilmesi sonucunda Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda belirlenmektedir.

MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİNDE EKSPERTİZ İŞLEMLERİ HAKKINDA

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünden Birliğimize iletilen "Ekspertiz Raporu" konulu resmi yazıda Bakanlık ile Türkiye Notlerler Birliği arasında gerçekleştirilen veri paylaşımına istinaden ikinci el araç alım satım işlemlerinde, satış işleminden önce ekpertiz raporunun sistem üzerinden sorgulanacağı bildirilmiştir.

GÖREV BELGESİ DÜZENLENMESİ HAKKINDA

Ordu Valiliği Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından  Odamıza iletilen yazıda;

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün ilgi yazısında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat I9.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında;

KOSGEB MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROGRAMI

Covid-19 pandemisinden etkilenen öncelikli sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve istihdam seviyelerini muhafaza edebilmeleri için tasarlanan "KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" 29 Nisan 2021 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna ilan edilmiştir. Başvurular 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü başlayacak olup, destek programına ilişkin bilgi notu ekte sunulmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Eylül 2021