İSRAİL GÜMRÜKLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda,  Tel Aviv Büyükelçiliğimizin yazısına atfen, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu tarafından gönderilen duyuru paylaşılmaktadır. Söz konusu duyuruda İsrail Gümrükleri İdaresi’nin, ‘’Global Gateway’’ olarak adlandırılan yeni nesil bilgisayar destekli gümrük sistemini kullanmaya başlayacağı,

ORDU ESNAF ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI AYDIN BOSTANCIOĞLU'NU KAYBETTİK

ORDU ESNAF VE SANATKARLARI ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI AYDIN BOSTANCIOĞLU'NUN VEFAT HABERİNİ BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ.

KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET, AİLESİNE, YAKINLARINA VE TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.

SERVET ŞAHİN
ORDU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI

5.ULUSLARARASI İNOVASYON VE TEKNOLOJİ FUARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda, 11-15 Kasım 2017 tarihlerinde, Tebriz Uluslar arası Fuarlar Merkezi'nde, teknolojik tasarım, teknolojinin ticarileştirilmesi ve teknolojik kalkınma ve bilgi destekli hizmet ürünleri olmak üzere üç alanda 5. Uluslararası İnovasyon ve Teknoloji Fuarı (RINOTEX-2017) düzenleneceği bildirilmektedir.

ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YENİ YAPTIRIMLARI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda; Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) kapsamında ABD’nin İran’a uyguladığı nükleer yaptırımların kaldırılması için yasalar gereği Başkan’ın belirli aralıklarla yaptırımların kaldırılmasına ilişkin muafiyetleri (waiver) uzatması gerektiği, bu çerçevede ABD nükleer yaptırımlara ilişkin muafiyetleri 14 Eylül 2017 tarihinde bir kez daha uzatıldığı belirtilmiştir.

Nükleer yaptırımlarla ilgili muafiyetlerin uzatıldığına dair açıklamayla eş zamanlı olarak ABD Hazine Bakanlığı tarafından da aynı gün, yaptırımlar listesinde bulunan İranlı kurumlara sağladıkları destek ya da suç unsuru oluşturan siber faaliyetler nedeniyle onbir (11) gerçek ve tüzel kişiye yaptırım uygulanmasının kararlaştırıldığı ve duyurulduğu bilgisi, ilgi yazı ile tarafımıza iletilmiştir. Hazine Bakanlığının ekte kayıtlı açıklaması ile söz konusu 11 gerçek ve tüzel kişi hakkında ayrıntılı bilginin Vaşington Büyükelçiliğimizden alındığına değinilmiştir.

TÜRKİYE-İNGİLTERE GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI TOPLANTISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen  yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen 06-07 Kasım 2017 tarihleri arasında Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu toplantıda, gündeme getirilmesi amacıyla, İngiltere ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkanları, öncelik verilecek sektörler,

ROMANYA BİLGİ NOTU TALEBİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Ülkemiz ile Romanya Gümrük İdareleri arasında, Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı’nın 16-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Bükreş’te gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Bu çerçevede, Türk-Romanya ekonomik ve ticari ilişkilerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere 3 Ekim 2017 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza (E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) iletilmesi gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

BULGARİSTAN ZİYARETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkci’nin resmi görüşmelerde bulunmak üzere 16 Ekim 2017 tarihinde Bulgaristan’ı ziyaret edeceği bildirilmekte ve söz konusu toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen konular, varsa sorunlar ve işbirliği önerilerine dair bilgi notu talep edilmektedir.

PAYDAŞ ANALİZ ANKETİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Odamıza gelen yazıda, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Eğitim Dairesi tarafından hazırlanan “Türkiye’de İhtiyaç Duyulan İşgücü Niteliğinin Belirlenmesine Yönelik Anket” ‘in 25 Eylül 2017 tarihine kadar üyelerimiz tarafından doldurulması gereği bildirilmiştir.

Paydaş Analiz Anketi için tıklayınız.

İMALATÇI KOBİLERE 1 MİLYON DESTEK

KOSGEB ORDU İL MÜDÜRÜLÜĞÜ KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı(KOBİGEL) 2017 Çağrısı kapsamında İmalat Sektöründe faaliyet gösteren Kobilerin 1.000.000-TL destekten nasıl faydalanılabileceğini aktaran bir toplantı gerçekleşecekti. Toplantı: YARIN SAAT: 15:00'da Ordu Ticaret ve Sanayi Odamız toplantı salonunda gerçekleştirecektir. Üyelerimize duyurulur.

Ekim 2017

Mostly cloudy