BASİT USULDE VERGİLENDİRME

Defterdarlık Gelir  Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen yazıda;

17/12/2017 tarih ve 30273 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 486 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel tebliğ ile Defter Beyan Sisteminin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GİYİM KUŞAM ALIMLARI HAKKINDA

Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Bölge Müdürlüğünden Odamıza iletilen yazıda;

Milli Savunma Bakanlığınca Kara,Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve dikimevlerinin bazı ihtiyaçları için 2018 yılında tedarik edilecek giyim kuşam malzemeleri ve bunların üretim ve imalatına yönelik hammaddelerin alımları; 17.07.2017 tarih ve 10606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3b maddesi istisna kapsamında pazarlık usulüyle, idarece belirlenecek firmaların davet edilmesi suretiyle yapılacağı belirtilmiştir.

PDAC 2018, TORONTO

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Kanada Maden Arama ve Geliştirme Derneği(PDAC)’nin Uluslar arası Kongre ve Fuarının 4-7 Mart 2018 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde gerçekleşeceği bildirilmiştir.

TARIMSAL DIŞ PAZAR STRATEJİLERİ TESPİT ANALİZİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’dan  aldığımız 04.01.2018 tarihinde 0412/190 nolu yazıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım alanında dış pazar stratejilerinin belirlenmesini teminen, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD6lQHs170kdd31gAeugcOk0uJHUm_i-n8IU2jAhSxx232Jw/viewform adresinde yer alan elektronik anket formunun ilgili firmalar tarafından doldurulması talep edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

ÇİN/YENİ VİZE UYGULAMASI HK.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Birliğimize iletilen yazıda;

Çin Halk Cumhuriyeti'nin(ÇHC) Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruya göre, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'den Çin'e yönelik yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sisteme geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmektedir.

IRAK'IN KUZEY VİLAYETLERİNDEKİ YABANCI ŞİRKETLERİN VE ULUSLARARASI ÖRGÜTLERİN BAĞDAT'A TAŞINMASI

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından tarafımıza iletilen yazıda;

T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, Bağdat Büyükelçiliğimize, Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan gönderilen 29.11.2017 tarihli bir Nota’ya atıfla, Irak’ın kuzey vilayetlerindeki yabancı şirketlerin ve uluslararası örgütlerin talep etmeleri halinde faaliyetlerini Bağdat’a taşıyabilecekleri, bu çerçevede karşılaşılabilecek zorlukların

AFRİKA EKONOMİK FORUMUNA DAVET

Tunus Cumhurbaşkanı’nın himayesinde, 16 - 17 Ocak 2018 tarihinde, Tunus’ta,  “Afrika Finansman Araçları” ile “Dünya Ekonomik Bloklarıyla İlişkilerinde Afrika Ülkeleri Arasındaki Koordinasyon” başlıkları altında, “Birinci Afrika Ekonomik Forumu” adlı bir etkinlik düzenleneceği belirtilmektedir.

NÜKSAK NÜKLEER SANAYİ KÜMELENMESİ PROJESİ

Yerli firmaların ülkemizde kurulacak olan güç santrallerine tedarik sağlayabilmeleri maksadı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara Sanayi Odası’nın koordinatör kuruluş olarak yer aldığı Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK) Projesi, 2 Mayıs 2017 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

HİNDİSTAN-AVRUPA 29 İŞ FORUMU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Hindistan Dışişleri Bakanlığı ile Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) işbirliğinde, 5-6 Mart 2018 tarihinde Yeni Delhi, Hindistan’da “4.Hindistan-Avrupa 29 İş Forumu” (IE29BF) gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

KATAR ZİYARETİ

TOBB tarafından Odamıza iletilen yazıda; Katar Hükümeti tarafından uygulanan ekonomik politikalar temel olarak, ülkenin zengin yeraltı kaynaklarının da yardımıyla hızlı bir kalkınma sürecini yakalamayı, dışa açık ve dünya ile bütünleşmiş bir ekonomi yaratmayı, güçlü ve aktif bir özel sektör oluşturarak ekonomide kamu kesiminin baskın rolünü azaltmayı amaçlamakta olduğu bildirilmiştir.

Ocak 2018

Mostly cloudy