EKONOMİK YATIRIMLAR HİBE DESTEĞİ HAKKINDA

Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürülüğü tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi,

URBANREC KONFERANSI TÜRKİYE

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ’nden alınan yazıda;

UFUK2020 kapsamında desteklenen, “Kentsel Hacimli Atıkların Yüksek Değer Katılmış Ürünlere Geri Dönüştürülmesi İçin Yeni Değerlendirme Yaklaşımları” projesi çerçevesinde, “Hacimli Atıkların Döngüsel Ekonomiye Yönelik Geri Dönüşümü ve Yeniden Kullanımı Uluslararası Konferansı” 26-27 Eylül 2019 tarihlerinde Wyndham Grand Özdilek Oteli İzmir’de gerçekleşeceği bildirilmiştir.

Davet-Mektuıbu-ve-bilgilendirme.

FINDIĞIN ÖYKÜSÜ MÜZESİ

Ordu Valiliğinden odamıza gönderilen yazıda;

İlimizde geleneksel tarımın en önemli ve bölgenin tek tarımsal ürünü olma özelliğine sahip fındık ürününün gelişmesine katkı sunmak ve tanıtımda söz sahibi olmak amacıyla Kahraman Sağra Konağı restore edilerek "Fındığın Öyküsü Müzesi" açma çalışmalarımız başlatılmış olup, fındık türleri ili ilgili bilgi, belge ve materyallere (fındık ağacından yapılan her türlü malzeme, fındık hasadı yapılırken bahçe ve harmanda kullanılan malzemelere ve fındık için yazılan eski ve tarihi bilgi ve belgeler vb.) ihtiyaç duyulmaktadır.

2.EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ (YETKİ BELGESİ) HAKKINDA

Ticaret İl Müdürlüğünden Odamıza iletilen yazıda;

Bilindiği üzere, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bahse konu Yönetmeliğin Geçici 1'inci maddesinin birinci fıkrasında "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren durumlarını uygun hale getirerek yetki belgesi alması gerektiği" hükmüne yer verilmiş ve 24'üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde ise söz konusu Geçici 1'inci maddenin yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe gireceği kurala bağlanmıştır.

ASEAN ÜYESİ ÜLKELERİN BAĞLANTISALLIK KAPSAMINDAKİ ÖNCELİKLİ ALTYAPI PROJELERİ HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Dışişleri Bakanlığına atfen Odamıza iletilen yazıda;

Bağlantısallık (connectivity) master planı çerçevesinde ASEAN üyesi ülkeler tarafından gerçekleştirilmesi öngörülen öncelikli altyapı projeleri hakkında ASEAN Sekretaryasınca bir brifing düzenlendiği, ülkemizin Sektörel Diyalog Ortağı olması hasebiyle Cakarta Büyükelçiliğimizin de davetli olduğu brifinge, ASEAN üyeleri, Diyalog Ortakları, Sektörel Diyalog Ortakları ve Dünya Bankası, OECD, IFC, Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası vb. uluslararası kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 40 kişinin katıldığı bildirilmektedir.

ABD'NİN İRAN YAPTIRIMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI-İSTANBUL HAKKINDA

ABD tarafından İran'a yönelik tek taraflı yaptırım karar ve uygulamalarının ülkemiz açısından hukuki bağlayıcılığının bulunmadığı bilinmekle beraber, söz konusu yaptırımların sınır aşar nitelikte uygulandığı göz önünde tutularak, yaptırımların kapsamı hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesinin önemli olduğu düşünülmektedir.

EKVATOR YATIRIM FORUMU HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda;

Ekvator'un Ankara Büyükelçiliği'nin Üretim, Dış Ticaret, Yatırım ve Balıkçılık Bakanlığı, Türkiye Ticaret Ofisi (PRO ECUADOR) aracılığıyla "Ekvator ve Yatırım Fırsatları" başlıklı sunumun gerçekleştirileceği, söz konusu sunumda Ekvator'da ticaret nasıl yapılır, Ekvator'a yatırım yapmaya karar veren yeni yatırımcılar için teşvikler, bazı kamu özel ortaklığı (PPP) projeleri hakkında ilave bilgilere yer verileceği bildirilmektedir.

KOBİ'LERE YÖNELİK IRASME ÇAĞRISI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Birliğinden tarafımıza gönderilen yazıda;

Küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ'lere) yönelik Sanayi-Akademi İşbirliğine olanak tanıyan IRASME Çağrısı yayınlanmış olup, söz konusu proje çağrısının amacı, KOBİ inovasyon kapasitelerini artırmaya yönelik uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklendiği belirtilmiştir.

Ağustos 2019