KONSİNYE DUYURU

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlan ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu'ndan intikal eden 20.09.2019 tarih ve 67231105/2019-01/E.2/16200 sayılı yazıda; konsinye başvurularında Kurum tarafından herhangi bir ücret alınmadığı ve konsinye sistemi ile alakalı bilgilendirme metinlerinin internet sayfalarındaki Konsinye Bilgilendirme Modülü'nde yer aldığı belirtilmiştir. İlgili yazıya ekten ulaşabilirsiniz.

KÜBA ENERJİ, PETROL VE GAZ KONFERANSI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda;

Dışişleri Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısı ile Havana Büyükelçiliğimizden alman bir yazıya atfen, 3. Küba Enerji, Petrol ve Gaz Konferansı'nm, Küba Devlet Petrol Şirketinin (Union Cuba-Petroleo, CUPET) organizasyon şirketi Global Event Partners (İngiltere) ve internet sayfasında Doğu Akdeniz'de arama faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen Al Fardouss (Lübnan) şirketi ile ortaklaşa olarak 27 Kasım 2019 tarihinde Havana'da başlayacağı ve 3 gün süreceği bildirilmektedir.

TOBB TÜRKİYE 100 YARIŞMASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere 2011 yılından beri “TOBB Türkiye 100” yarışması düzenlendiği bildirilmiştir.

KENYA'DA ALTIN TİCARETİYLE İLGİLİ DOLANDIRICILIK VAKALARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

Nairobi Büyükelçiliğimizden alınan yazıya atfen, Kenya'daki altın ticaretiyle ilgili dolandırıcılık vakalarının geçtiğimiz Mayıs ayında Dubai Emiri Mohammed bin Raşit El Maktum'un da bu kapsamda dolandırıldığının ortaya çıkmasıyla yeniden uluslararası gündeme taşındığı ve bu alanda faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekelerinin mağdurları arasında vatandaşlarımızın da bulunduğu bildirilmektedir.

9. ULUSLARARASI BAKLİYAT VE YAĞLI TOHUMLAR KONFERANSI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

Etiyopya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı desteğiyle, Etiyopya Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Baharat İşleyiciler ve İhracatçılar Birliği (EPOSPEA) tarafından 9. Uluslararası Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Konferansının 29-30 Kasım 2019 tarihlerinde Sheraton Addis Hotel, Addis Ababa Etiyopya'da düzenleneceği bildirilmektedir.

ULUSLARARASI STANDARDİZASYON ZİRVESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

14 Ekim Dünya Standartlar Günü, tüm dünya genelinde standardizasyonun önemini vurgulamak amacıyla kutlanan özel sektör açısından çok önemli bir gün olarak yer almaktadır.

İHRACATA YÖNELİK KLAVUZ

Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce, ülkemizde bitkisel gıda ve yemin ihracatında yapılacak işlemlerde yol göstermesi amacı ile klavuzlar hazırlanmış ve https://www.tarimorman.gov.tr/Konular/Gida-Ve-Yem-Hizmetleri/Ithalat-Ihracat/Bitkisel-Kokenli-Gida-Ve-Yemlerin-Ihracati linkinde yayınlanmıştır. İhracatçı firmalarımıza duyurulur.

TÜBİTAK BİLGİLENDİRME GÜNÜ

Ordu Üniversitesi tarafından, TÜBİTAK desteklerinin tanıtım ve bilgilendirilmesi amacına yönelik olarak, 09 Ekim 2019 Çarşamba günü 13:00-16:00 saatleri arasında, Üniversite Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonunda "TÜBİTAK Bilgilendirme Günü" gerçekleştirilecektir. Bilgilerinize.

GÜNEY SUDAN PETROL VE ENERJİ KONFERANSI 2019 HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen ve Dışişleri Bakanlığı'ndan ve Juba Büyükelçiliğimizden alınan yazıya atfen;

"Afrika Oil & Power" şirketi tarafından, Güney Sudan Petrol Bakanlığı desteğiyle "Güney Sudan Petrol ve Enerji" konulu Konferansın 28-30 Ekim 2019 tarihlerinde Crown Otel'de Juba'da düzenleneceği belirtilmiştir.

DÜNYA HELAL ZİRVESİ VE 7.İİT HELAL EXPO HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda;

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2019 ile 7. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın yüksek himayelerinde 28 Kasım 2019 – 1 Aralık 2019 tarihlerinde, “Tüm Nesiller için Helal: Ailenin ve Gençliğin Önemi” teması ile İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Ekim 2019

Bulutlu